Nieuws
  • Homepage
07
02
2017

Schulting na historische zege: eindelijk, ik ben zó blij!

Schulting na historische zege: eindelijk, ik ben zó blij!

AFP

Na vijf zilveren en vier bronzen medailles was het in Dresden eindelijk raak voor Suzanne Schulting: goud in een wereldbekerwedstrijd. “Eindelijk. Ik ben zó blij. Fucking vet!”

De 19-jarige Friezin schreef de 1.500 meter op haar naam en werd daardoor de eerste Nederlandse vrouw die een wereldbekerzege boekt. “Ik was niet te veel bezig met het resultaat. Mijn focus lag op goed schaatsen. Ja, en toen won ik ‘m.”

Schulting in alle staten na historische overwinning

NL

Schulting pakt ook goud met aflossingsploeg

NL

Vlak daarna won Schulting ook goud met de aflossingsploeg. “Een supergoede en stabiele race. We wilden wat overhouden aan het einde, want daar verliezen we het wel eens op. We hebben laten zien dat we de allerbesten zijn.”

00:00

02:51

Schulting: eindelijk, ik ben zó blij!

De 19-jarige Friezin wint in Dresden op de 1.500 meter haar eerste wereldbekerwedstrijd.

In Dresden waren echter veel Aziatische toppers niet aanwezig. De Zuid-Koreanen Suk Hee Shim, Min Jeong Choi en Ji Yoo Kim kozen voor voorbereidingswerk op de Asian Winter Games en de Schotse Elise Christie kon niet meedoen vanwege oogklachten.

“Ik had graag tegen hun gereden, maar dit is ook ontzettend mooi”, zei Schulting, die over zes weken bij de WK in Ahoy wel met een volwaardige deelnemersveld te maken krijgt. Dat weet ook bondscoach Jeroen Otter.

Alles draait om de WK

“Vandaag was prachtig, maar ik zeg net tegen mijn vrouw aan de telefoon: het draait om Ahoy. Dan is iedereen erbij en staat iedereen op scherp”, aldus Otter.

Wat zijn de plannen van Schulting voor de WK in Rotterdam? “Hetzelfde als hier. Finales rijden en kijken of we een medaille kunnen pakken.”

© 2016 Suzanneschulting.nl, alle rechten voorbehouden.

 
Website door: PRONIEK