Nieuws
  • Homepage
27
01
2017

Zieke Schulting niet meer in actie op EK shorttrack

Suzanne Schulting zal zondag niet meer van start gaan op de individuele nummers bij de EK shorttrack in Turijn. De Nederlands kampioene, die gisteren tijdens de halve finales van de aflossing hard ten val kwam, heeft moeten afzeggen wegens ziekte. In de finale van de estafette van vandaag zal ze nog wel starten, maar al na enkele meters uitvallen.

Het echec is daarmee compleet voor Schulting, die met grootse plannen naar Italië was afgereisd: ze ging voor niets minder dan de Europese titel.

Op de 1.500 meter bleef ze met een vierde plaats echter al teleurstellend net buiten de prijzen, die in Turijn voor het eerst ook op individuele nummers worden uitgedeeld. En op de 500 meter werd ze zelfs in de halve finales gediskwalificeerd wegens het hinderen van haar Italiaanse rivale Arianna Fontana.

‘Schulting is te verzwakt voor de individuele afstanden’

Als klap op de vuurpijl volgde de uitglijder tijdens de halve finales van de aflossing. Eén ronde voor het einde schoof ze in leidende positie hard tegen de boarding, waarna ze huilend het strijdperk verliet. Schrale troost was dat Nederland wel de finale haalde, omdat Rusland een diskwalificatie aan de broek kreeg.

Buikgriep

Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat Schulting niets gebroken had, al was het twijfelachtig of ze met haar pijnlijke elleboog nog wel verder kon. Ziekte gooide echter alsnog roet in het eten. “Suzanne heeft gisteravond last gekregen van buikgriep”, vertelde fysiotherapeut Menno Schaafsma. “Dat heeft zich in de nacht doorgezet, waardoor ze te verzwakt is om te starten.”

Alleen voor de finale van de aflossing zal ze waarschijnlijk nog even op het ijs moeten verschijnen, omdat een ploeg verplicht is om met vier personen te starten. Schulting neemt dan de eerste meters voor haar rekening, waarna haar drie ploeggenoten moeten proberen een succes te maken van dit onderdeel. Maar het kan ook zijn dat reserverijdster Tineke den Dulk even aan de start verschijnt, maar zij heeft al veel last van een enkelblessure.

Harde val Schulting op aflossing

NL
Bron: NOS

© 2016 Suzanneschulting.nl, alle rechten voorbehouden.

 
Website door: PRONIEK