Nieuws
  • Homepage
09
01
2017

Schulting maakt favorietenrol waar op NK shorttrack

Suzanne Schulting heeft haar favorietenrol bij de NK shorttrack waargemaakt en is in Amsterdam met overmacht Nederlands kampioen geworden.

De 19-jarige Schulting had de titel op de Jaap Edenbaan al binnen nadat ze de 1.500 meter, de 500 meter en de 1.000 meter had gewonnen. De superfinale over 3.000 meter moest toen verreden worden.

Met een zege in die superfinale zette Schulting de kroon op het werk. Ze was daarin bijna drie seconden sneller dan Yara van Kerkhof, die voor de vierde keer in haar carrière zilver won. Het brons ging naar Rianne de Vries.

Schulting eindigde de afgelopen twee jaar als tweede op de NK: in 2015 achter Lara van Ruijven, die zich zondag ziek afmeldde voor de finales, en in 2016 achter Jorien ter Mors, die dit weekend zilver veroverde bij de EK sprint.

Schulting: ik kan voor de Europese titel gaan

Een interview met Suzanne Schulting, de kersverse Nederlands kampioene shorttrack.

Voor het toernooi in Heerenveen had Schulting zich ook geplaatst, maar ze gaf toch de voorkeur aan de NK shorttrack. “Het is superjammer dat ik geen EK sprint kon rijden, want ik had graag in een vol Thialf willen starten. Maar dit was de beste voorbereiding op het EK shorttrack van volgende week.”

Schulting kwam voor de titel naar Amsterdam en behaalde die ook op soevereine wijze. Het volgende station: de EK shorttrack van volgende week in Turijn. “Ik voel me erg goed en heb het gevoel dat ik voor een Europese titel kan gaan. Het is alleen jammer dat titelverdedigster Elise Christie heeft afgezegd. Ik was graag het vrouw-tot-vrouw-gevecht met haar aangegaan.”

© 2016 Suzanneschulting.nl, alle rechten voorbehouden.

 
Website door: PRONIEK